Poseta KUD-a iz Smederevske Palanke Domu Lug 10.10.2017.

Poseta KUD-a iz Smederevske Palanke Domu Lug 10.10.2017.
Zajedno sa našim dragim prijeteljima, članovima KUD- a iz Smederevske Palanke, sa kojima se tradicionalno družimo, u goste nam je došla i supruga jednog od članova, socijalni radnik u penziji. Videvši naše druženje, poželela je da se obrati našim korisnicima i podeli utiske o svemu što je videla. Kada dođe vreme da se deca odvoje i krenu svojim putem, srećni su oni koji svoju starost mogu da provedu na ovakvom mestu, rekla je.
– „Treće doba je jedini period u životu kada je svo vreme samo vaše. Privilegija je biti ovde gde su ljudi koji su slični vama i sa kojima možete kvalitetno provesti vreme.”
Istakla je da je treće doba svojevrstan nov početak i da je veoma važno tako posmatrati taj period života. Ispričala nam je i anegdotu iz jedne od brojnih poseta domovima tokom svoje karijere kada je prisustvovala proslavi Krsne Slave bračnog para koji se upoznao i venčao upravo u domu.
Na kraju se obratila i zaposlenima, rekavši da je zaista divno ovo što mi radimo i da je privilegija, ne samo biti korisnik ovog Doma, nego i raditi u Domu i „ naći se pri ruci” onima kojima je to sada najpotrebnije.

 

Date: октобар 22nd, 2017 | Categories: Vesti | By: | Comments: 0